Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Fortuna FF
- Tillsammans är vi
F06

FC Rosengård
5 - 4
Fortuna FF röd
FC Rosengård5 - 4Fortuna FF röd

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 september, 15:30
Plats:Malmö IP
Tävling:
Matchnummer: 130984032
Samling:14:30
Trupp:#1 Alice Swenson
#4 Emilia Silfverstrand
#5 Felicia Östengard
#6 Emy Wennborg
#7 Evelina Qupevaj
#9 Altina Qupevaj
#12 Klara Hellström
#16 Emma Nilsson
#18 Elin Pålsson
#20 Tilde Lindqvist
#21 Linnéa Rundbäck
Hilda Nilsund
Ida Hejdesten
Vera Sandström
Närmare och närmare
2020-09-27 21:44

FC Rosengård-Fortuna FF 5-4 (3-1) Målskyttar: Evelina 3, Emma 1


Grundlig taktikgenomgång och klara direktiv före matchen som följs av spelarna de första 20 minuterna.

Vi spelar en hyfsad fotboll och Emma gör 1-0 serverad av Eve och tränarna är mycket nöjda och belåtna. 

Vi pratade om att vara fysiska och ligga nära deras spelare och när vi har bollen passa söka ny position och hålla boll på marken och spela på ytorna bakom och mellan deras mittbackar och ytterbackar.

Inte så länge som man vara nöjd och belåten då 10-15 minuter följer när vi inte har många rätt och inte gör det vi pratat om. 

Slappt slött och likgiltighet summerar väl de 15 minuterna då Rosengård gör både 1-1, 2-1 och 3-1 innan vi vaknar från dvalan. 

Tror det stod 3-1 i paus och vi pratar i lugn och ro igenom vad som behöver göras för att göra en bra prestation. 

Hyfsat jämt spel med fördel Rosengård i början av andra och mycket riktigt gör Rosengård 4-1 efter en i mina ögon solklar offside och jag tappar humöret lite och fokuserar tyvärr mer på domaren än laget under en 5-minutersperiod.

Vi sätter in Emy för att stoppa deras spelfördelare som hittills fått stå ostörd och slå bollar bakom våran backlinje tidigare i matchen och det stoppar blödningen och vi börjar rulla boll och kämpa för varandra. 

Domaren är som tur är hyfsat (lite hemmadomare) rättvist dålig och missar åt bägge håll och trots att jag vinkar att bollen är ute på sidlinjen tillåts Eve fortsätta med bollen och göra 2-4. 

Sen följer vår bästa period i matchen där vi återigen går in i situationerna, löper mycket, spelar bollen på marken och 3-4 kommer också när vi pressar högt och målvakten dräller med bollen framför Rve som enkelt tar den och gör 3-4. 

Bara minuter senare jobbar Klara fram en chans åt Eve som skjuter 4-4 och glädjen är tillbaka. 

Tyvärr lyckas vi inte riktigt fokusera fullt ut och och de får efter en visserligen bra prestation där vi är lite snälla göra 5-4. 

Matchen slutar 5-4 och fullt rättvis vinst för Rosengård som spelar en bra och fin fotboll som är utvecklande för oss. 

Vi kommer närmre och närmre men måste lära oss att inte dippa så enormt mycket som lag. 

Idag fanns det för många spelare som pendlade mellan betyget 1-4 på en femgradig skala och det håller inte mot lag som Rosengård då man blir straffad direkt. 

Kan vi spela med press, kommunicera på plan, vara tuffa i närkamper och ibland ta så kallade taktiska frispark emot oss,  spela boll på marken, röra oss när vi inte har boll (Idag visade det sig väldigt väldigt tydligt vad det krävs i ork och vilka som är vältränade och orkar löpa hela matchen igenom) och ta in bollen i öppna ytor kan vi slå alla lag i denna serien. 

Spelar vi utan snack, är otydliga i våra beslut, tjongar boll och är snälla kusinen från landet och inte smäller på vinner vi inga matcher. 

Mycket berg och dalbana idag på många spelare som blandade högt och lågt men 

jämnast prestation idag ändå tremålsskytten Eve som är sådär lagom ful, spelar bollen i rätt läge och dribblar och  avslutar i rätt läge idag tycker jag. 

Annars många som i perioder var mycket mycket mycket bra på plan och det lovar gott inför Malmöbesök på Torsdag av Husie och på Lördag av serieledarna MFF. 

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/10 11:00
4 - 3  
Lör 3/10 15:30
3 - 0  
Tor 1/10 19:00
1 - 0  
Lör 26/9 15:30
5 - 4  
Lör 12/9 13:00
0 - 1  
Sön 6/9 15:00
0 - 3  
 
 
Våra sponsorer