- Tillsammans är vi
F05

Välkomna till Fortuna FF F05
Vi är ett härligt gäng som välkomnar alla tjejer som vill spela fotboll! Ta kontakt med ledare eller spelare ifall du vill veta mer.
Truppen tränar 3-4 ggr per vecka & har under hösten spelat i två serier,  F15 Skåneserie samt F15 NV Skåne.
Fyrverkericupen - stolpe ut!
2019-10-28 13:10
Den 25 okt begav vi oss till Stockholm/Vallentuna för att spela Fyrverkericupen som arrangerades av BP F05.
Efter en 8-timmars bussresa och lite mat på Rookie Bar och Restaurang kastade vi oss in i turneringen. Vi hade på pappret fått tuffast tänkbara lottning då vi ställdes mot de båda finalisterna från Nordic Invitational Cup i april - BP F05-1 & Adolfsbergs IK.
Vi inledde gruppspelet mot Adolfsberg som inledningsvis bjöd bra motstånd. Vi tog ganska snabbt kommandot i matchen, förde spelet och skapade målchanser. Därför kom 0-1 på en hörna lite som en kalldusch. Vi tog åter tag i taktpinnen och fortsatte spela bra fotboll varför 1-1 kom helt rättvist. Vi borde dock fått med oss alla poängen då vi endast släppte till två skott på hela matchen samtidigt som vi själva skapade många chanser.
  I andra matchen mot BP inleder vi respektlöst och är det bättre laget under första halvlek. På avspark i andra lyfter vi upp bollen, vinner duellen, får in bollen framför mål och trycker in 1-0. Efterhand som andra löper på tar BP över taktpinnen och kvitterar rättvist. Tyvärr lyckas vi inte stänga matchen utan släpper till en sista farlig situation som ger BP 2-1 med endast 6 sek kvar av matchen. Lite plåster på såren att det 4:e laget i gruppen, Enskede, samtidigt kommer tillbaka från 0-9 mot BP och klarar oavgjort mot Adolfsberg.
  Efter lunch laddar vi om för den sista gruppspelsmatchen mot Enskede. Efter en slarvig första minut på matchen kommer vi direkt igång och hittar fina ytor mellan deras lagdelar och bakom backlinjen varpå målen börjar rasa in. 5-0 i halvlek trots missad straff blir 9-0 vid fulltid efter ytterligare en missad straff. Resultatet ger oss en andraplats i gruppen och avancemang till A-slutspel.
  Vi ställs så mot Tyresö FF i kvarten som vi mött några gånger tidigare - varje gång väldigt bra matcher. Det blir ännu en välspelad och bra match som bjuder på fina målchanser för båda lagen - bra försvar och duktiga målvakter ger dock 0-0 vid fulltid - vi hade dem i brygga sista 5 men sätter inte något av de fina lägen vi vaskade fram. Det blir istället en straffläggning där Tyresö sätter alla sina samtidigt som vi missar en.
  I den avslutande placeringsmatchen mot IFK Österåker vill inte det fina spel & vilja som vi visat upp tidigare under turneringen infinna sig  och vi faller lite snöpligt med 2-1 mot ett lag vi normalt inte borde haft några större problem med.
  Allt som allt en väldigt bra prestation av laget och som vanligt ett stort nöje att få vara ledare för ett gäng så positiva, talangfulla och skötsamma tjejer. 🖤❤️
Halör Invitational Cup - ännu en 5:e plats
2019-06-01 22:31
Under Kristihimmelfärdshelgen deltog F05 i Halör Invitational Cup på Höllvikens IP. En härlig inramning då Halör cup för P/F 10 pågick samtidigt & med mycket folk på plats.
Totalt sett ännu en mycket stark insats av våra tjejer, denna gång mot övervägande äldre motstånd i F15-klassen - flera lag som utnyttjat möjligheten till dispens för två st 03:or.
Vi inleder starkt dag 1 med 3-0 mot IK Zenith från Göteborg och följer upp med oavgjort i en blåsig & blöt tillställning mot ”Brommagirls” (BP). Efter nattvila är vi dag 2 redo att fajtas om gruppsegern mot IFK Osby. Släpper in 0-1 direkt i matchinledningen & lyckas trots goda chanser inte komma igen. Vi slutar ändå 2:a i gruppen & går till A-slutspel där vi i kvarten ställs mot Skepplanda. En berg- & dalbanematch där vi gör 30 väldigt bra minuter (2-1) & därefter 30 riktigt dåliga minuter (0-1) där kvitteringen kommer på hörna i 58:e & slutligen åker dit på straffar, totalt 6-7. En tuff läxa men matchen skulle varit avgjord redan efter första halvlek där vi spelade grymt bra men där marginalerna framåt inte var på vår sida.
Turneringen avslutades dag 3 med placeringsmatch mot FC Hessleholm där vi tog oss samman och avslutade med flaggan i topp. Riktigt bra spel i alla lagdelar i en match där motståndarna aldrig bjöds in i matchen, som vanns helt rättvist med 2-0.
Alltid ett nöje att jobba tillsammans med dessa grymma tjejer! ❤️🖤
Träningstider - vår 2019
2019-04-24 15:22
Måndagar 17.30-19.00 på KG - Utvecklingsgruppen (anmälda spelare)
Tisdagar 19.00-20.30 på Rydebäck A
Torsdagar 17.30-19.00 på KG
Fredagar 16.15-17.15 på KG (Fyspass - tom mitten av maj)
Nordic Invitational Cup 2019 - 5:e plats
2019-04-24 11:24
I påskhelgen deltog F05 i Nordic Invitational Cup & gjorde det riktigt bra!
Vi var ett av 16 st inbjudna lag från Sverige, Norge och Finland. Bland andra förra årets Gothia-cup segrare, Nacka FC, BP, Adolfsberg, Tyresö, IFK Kalmar, Jitex Mölndal mfl. Efter matcher mot Stureby SK (4-1), Jarlabergs IF (1-1) och finska Oulu Nice Soccer (5-0) tar vi hem gruppen och går vidare till A-slutspel. Vi förlorar en jämn och mycket bra kvartsfinal mot Södra Sandby (0-1) men hämtar oss och vinner till slut 5:e prismatchen mot Gideonsberg IF med ett övertygande spel (4-0).

Stort grattis till alla våra tjejer & tack till Tyresö FF för en proffsigt arrangerad turnering!

Filmerna från våra matcher kan ses på lagets Youtube-kanal (Fortuna FF F05).