2023-04-30 20:39

FC Rosengård-Fortuna FF 2-2 (1-2)

Målskyttar: Inez, Emy

Valborgsmässoafton skulle förfiras nere i Malmö med match mot FC Rosengård.

Firandet började bra med att vi pressade ner Rosengård i planen och gjorde jobbet över hela banan.

Att 1-0 i baken kom efter ett slarvigt hemjobb kändes onödigt och orättvist men kort därefter avslutade Inez på bästa sätt med årets mål (än så länge) genom ett vackert distansskott och ställningen var 1-1.

Ett par minuter efter detta vackra mål gör vi också 2-1 genom Emy och det känns bättre i själen.

Jag tycker väl att vi bör göra något mål till på någon av våra mycket bra slagna hörnor och även på någon av våra chanser framför mål i första för att inte prata om i början av andra när vi både prickar stolpen och målvakten också gör en bra räddning på Emys chans i slutet.

Om vi spelar bra i första och början av andra så gör vi precis tvärtom de sista 35 minuterna i andra och FC Rosengård får rättvist kvittera till 2-2 eftersatt ha pressat nästan konstant i andra halvlek.

Vi kommer undan med andan i halsen och en del flyt i andra där det är Rosengårds tur att bränna chanser, träffa ribba och även borde fått en straff med sig.

2-2 får väl anses vara rättvist till sist och vi är fortfarande obesegrade i serien.

Till Söndag väntar motstånd som rest långt då vi tar emot IFK Kalmar på gräset i Rydebäck.