Vinst i derbyt mot HIF
2023-04-19 21:37

Fortuna FF-Helsingborgs IF 2-0 (1-0)

Målskyttar:Ida H, Moa S

Storpubliken på Örby han knappt anlända innan vi gör 1-0 genom att vi spelar oss fint igenom och ger Ida H ett friläge som hon förvaltar på bästa sätt.
Sen tar HIF över matchen utan att för den delen skapa de riktigt heta heta chanserna men de kommer till att par halvchanser där jag nästan tycker att de dessutom skulle haft en frispark när vi spelar hem bollen till målvakt som tar upp bollen.

Å andra sidan tycker jag också vi borde fått en straff när Emy tydligt blir nersprungen bakifrån.
En godkänd halvlek men inte mer från vår sida.
Andra halvlek är inte heller så gammal när Moa S blir frispelad och säkert gör 2-0.
Sen tycker jag att vi stänger matchen och är egentligen aldrig riktigt orolig även om det skapas halvchanser åt bägge håll.
Först när det är någon minut kvar så missar HIF ett bra läge och även vi bör sätta ett till.
Andra halvlek mycket bättre fotboll från vår sida och bägge lagen försöker spela fotboll på ett ojämnt underlag.
Vinst 2-0 och tre poäng tackar man inte nej till och på Söndag möter vi Kristianstad som leder serien hemma i Rydebäck.