Summering av dagens matcher.

Match 5

Semifinal Fortuna vs Näsum

En intressant match på förhand. Gruppettan i grupp 1 mot grupptvåan i grupp 2. Vi var förväntansfulla.

Matchen började kl 1130, solen sken och tempen var hög vilket påverkade spelet på banan. Vi spelade vårt spel till en början men hamnade snabbt i motståndarnas spel, långa bollar på Bengt. Båda lagen pressade högt och gav inte varandra ngt utrymme. Det passningar som slogs på marken spelades till stora delar av Fortunakillarna. Näsum spelade mycket långbollar och hoppades på att deras snabba forwards skulle få ngt friläge och straffa oss.

Vi tog ledningen fullt rättvist. Efter en snabb omställning spelade Elias fram Mekka som avslutade resolut förbi målvakten. Vi hade full koll på läget men dessvärre kom ett billigt kvitteringsmål efter en frispark och plötsligt var det 1-1. Matchen stod och vägde. Nerverna var på helspänn och det kunde ha slutat hur som helst.

En snabb utspark från målvakten överraskade vår backlinje gav ett friläge och plötsligt 1-2. Uppförsbacke! Men detta tände bara oss…2-2 kom efter ett fantastiskt inlägg från Ramult som hittade huvudet på Oliver och kvitteringen var ett faktum. Målvakten var chanslös.

2-2 i halvtid och det var jämnt. 2a halvlek fortsatte likt den första…långa bollar och klassisk kämpafotboll. Efter 35 minuter dömde domaren en straff till Näsum, ngt tveksam. Lagkaptenen stegade upp och placerade in ledni….men iicke…Adam gjorde nog sommarens räddning på straffen. Bollen tippades i ribbkrysset ner på mållinjen och rensades bort på mållinjen av Linus. Puuuuuuh!

Matchen gick till förlängning men ingen utdelning till något av lagen i den. Straffar följde; Miss av Näsum (faktiskt var det åter straffsumparen från ordinarie tid som brände). 1-0 Elias. Mål av Näsum, 1-1. 2-1 Erik.. 2-2 Näsum. 3-2 Milton, ribban in och glädjen var total. Vi var i final ;)

Match 6

Final Fortuna vs Sölvesborg!!

En repris från gruppspelet (0-0 i gruppspelet). Vi blev något överraskade över motståndet då vi alla trodde att vi skulle få möta Trelleborgs FF, men som blev utslagna mot finalmotståndarna.

Runt 30 grader, nästan fulla läktare, en blå himmel och en grön matta. Förutsättningarna var olidliga för spelarna men vi hade förberett dem på bästa sätt; vatten o lasagne.

Sölvesborg lät oss ta tag i taktpinnen och det gjorde vi. Vi skapade några halvlägen men utan att trycka dit ledningsmålet. I10 minuter var allt under kontroll. Vår speluppbyggnad var bra och vi lät bollen gå från spelare till spelare . Trianglar skapades och vi hittade kreativa lösningar förbi en tjock mur av motståndare. Siktet var dock inte fullt inställt.

Från ingenstans kom motståndarnas ledningsmål. På nytt en frispark som tyvärr letade sig förbi Adam. Det kom lite som en chock och momentum vände lite. Matchen blev jämnare. Resultatet stod sig halvleken ut.

I halvtid pratade vi om tålamod och viljan att vinna. Vi ville vinna och det visade verkligen killarna i 2a halvlek. Vi sprang och försökte och sprang och försökte och till slut gav det utdelning. Kvitteringen kom efter ett klassiskt Streuli-mål där han fintade av en motståndare och placerade in kvitteringen utan chans för målvakten. 1-1! 5 minuter senare löpte Mekke i djupled på en fin boll av Oliver, fick bollen perfekt och slog ett perfekt inspel till Zache på bortre stolpe. Zache bredsidade upp bollen i nättaket och 2-1 var ett faktum. På fem minuter hade vi vänt tillställningen och vild glädje bland grabbarna. Nu följde några spännande minuter men motståndarna var ett slaget lag. Domaren blåste i pipan och segern var vår. Svettiga och varma grabbar samlades i en ring och skrek ut sin glädje. För andra året i följd vann Fortuna IFÖ-cup och Elias sträckte stolt upp bucklan i skyn;)