2022-05-22 18:32

Fortuna FF F15-FC Rosengård 3-2 (1-1)

Målskyttar:Amelia 2, Ida H

Två halvlekar i dagens match.

Om vi börjar med den första så startar vi bra de första 10 minuterna och är nära att ta ledningen.

Sen är Alice i mål inte riktigt på hugget och bjuder FC Rosengård på ett mål efter ett mindre bra ingripande.

Dock så skakar hon snabbt av sig detta och gör sedan en mycket bra första halvlek och gör 3-4 riktiga fina klassräddningar och och räddar oss från ett större underläge när vi inte spelar som ett lag och gör jobbet.

9 !? byten i första halvlek gör att vi tappar allt vad kontinuitet och trygghet heter och jag tappar också humöret ute på bänken och börjar muttra, bli bitter och gnälla.

Inget jag är stolt över och jag ber om ursäkt till spelarna i halvlek.

Innan dess har Ida kvitterat till 1-1 efter en bra aktion av Ella innan i ett bra anfall.

Vi är också nära att sätta 2-1 vilket inte hade varit helt rättvist då jag tycker FC Rosengård äger stora delar av halvleken.

Ingen bra halvlek och inget lagspel så långt ögat kan nå.

Dock så många enskilt bra femstjärniga insatser i form av de tre med namnet Alice i mål respektive försvaret.

Ida H gör en bra prestation och är tillsammans med Vera en ständig källa till oro för FC Rosengård.

Ett bra snack i halvtid och den andra halvleken blir också något helt annat både i form av en laginsats och kämpainsats på högsta nivå av samtliga spelare på plan.

Amelia vaknar upp från någon sorts dvala och blir den jobbige jävel till anfallare hon kan vara och gör en formidabel andra halvlek och får också kröna den insatsen med två mål.

Hon gör 2-1 på ren vilja efter ett otal bra anfall av oss.

Kort därefter kvitterar FC Rosengård när vi gör vår enda halvhjärtade insats på hela halvleken.

Det kommer vi rätt så omgående över och skapar många chanser och Amelia gör också 3-2 till lagets stora glädje.

Slutresultatet blir 3-2 och är ett bra resultat men mest nöjd är vi med det enorma lagarbete vi gör.

Många spelare upptäcker hur det är att bli riktigt riktigt trött och utmanar sig själva till bristningsgränsen och några t.o.m. över den och det resulterar i att omgivningen får ta del av vad man åt till dagens lunch.

Hela laget gör en formidabel insats och tömmer bensintanken helt och äger sin egen utveckling genom att våga ta egna beslut och går in i närkamperna på ett 100% sätt.

Förutom nämnda spelare sen tidigare som också gör kanoninsatser i andra så lyfter sig Sally, Hilda, Vilma och Ella till högsta nivån och levererar insatser på A-nivå.

Inez har också en mycket fin andra halvlek där hon stänger sin kant tillsammans med Sara och Ellen som gör ett bra arbete.

Jag vet att jag inte måste och inte borde men jag brukar inte göra som gemene man säger till mig och jag måste framhålla Ida H:s hela match som både bollvinnare/bollhållare.

Också Alice Svensson gör den bästa insatsen som jag sett av henne i Fortunatröjan och Alice Swenson i mål är formidabel och gör många bra ingripanden.

Vera rakt igenom en klasspelare som ligger på en hög nivå hela matchen.

Enda smolket i bägaren är att Lisa M får känningar av skada och att Ida (Z) känner av benhinnorna.

Annars sammantaget bästa matchen (halvleken) av F15 som jag sett och varit delaktig i.

Nästa match Ystad IF FF borta på Mors dag.