SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fortuna FF
- Tillsammans är vi
F-17

Fortuna FF F17

Truppen består av 30 talet ambitiösa tjejer i åldrarna 07/06/05 som tränar 1 pass fys/löpning, 2-3 pass fotboll i veckan plus att vi spelar matcher och cuper. 

I Fortuna FF arbetar vi med en spelarutvecklingsplan som fungerar som ett stöd för såväl spelare, tränare/ledare och föräldrar.
Genom en tydlig plan på vad spelarna skall lära sig och vilka förväntningar föreningen ställer på tränarna har vi skapat en trygghet för alla i och omkring laget.

Fortuna FF prioriterar spelarens utveckling före lagets resultat. Vi vill spela en fotboll som bygger på hög energi, bra teknik, bra passningsspel och god spelförståelse.
Efter varje träning & match samverkar olika tränare för att stimulera och utveckla varje spelare maximalt.

Förutom att föreningen fostrar erkänt duktiga fotbollsspelare så anordnar vi olika lagaktiviteter för att fortsatt vara en bra kompis och medmänniska, vi anser att detta är minst lika viktigt som att tjejerna utvecklas ute på planen. Vår målsättning är att vi har kul tillsammans och utvecklas som individer och grupp!

Väl mött
Ledarna i Fortuna FF F17 - tillsammans är vi Fortuna!

Referat: Fortuna FF  - GIF Nike
Vinst mot GIF Nike
2023-08-26 20:51

Fortuna FF F17-GIF Nike 3-0 (1-0)

Målskyttar:Emy, Ida H, Ida O

 

GIF Nike som gått bra sen uppehållet hemma i Rydebäck en Fredag skulle visa sig vara en tuff nöt att knäcka.

Första halvlek jämt spel med lite övertag för oss och jag tycker att vi blandar och ger men spelar över godkänd nivå.

Första 10-15 min skapar vi mycket och gör också 1-0 genom Emy men sen jämnar Nike ut spelet och är nära att utjämna men närmare en en ribbträff kommer de inte.

Halvlek och tjejerna tycker att vårt spelsystem inte funkar och även jag velar väl och funderar på att vi skall gå tillbaka till det trygga.

Vi gör också så men det blir allting annat än tryggt och det blir stressat på både plan och bänk.

Vi spelar under vår nivå åtminstone i en halvtimme och många av spelarna går in i väggen och vill byta mest hela tiden.

Under halvtimmen hinner Nike få en solklar straff som Ellinor gör en sjuk räddning på.

De hinner också skapa ett par bra lägen innan vi vaknar sista kvarten.

Ida Hejdesten gör 2-0 på ett mycket bra skott utifrån och av bara farten fyller Ida Ondrejka på med ett skott utifrån och 3-0 är ett faktum.

Vinst och idag har vi marginalerna på vår sida men framförallt har vi Ellinor i mål som är en vägg idag och nog gör sin bästa insats så här långt i Fortunatröjan.

Jag tycker trots förlusten att vi spelar mycket bättre förra helgen mot IFK Kalmar där vi var lugna  och trygga.

Idag mycket högt och mycket lågt och jag har sällan gjort så många byten under en match som idag.

Lite grinigt på plan och mycket stress både på och utanför plan.

Har sagt det innan och säger det igen, fredagsmatcher passar oss sällsynt illa rent humörmässigt och nog något att undvika i framtiden.

Well tre poäng och vinst när tränarna inte är nöjda med spelet får anses som starkt ändå och vi är ett stort gäng som gör det bra även om det är svårt att tillfredsställa alla med speltid.

Nya tag redan på Tisdag borta mot Kristianstad.

 

Referat: IFK Kalmar  - Fortuna FF 
Marginalerna emot oss mot IFK Kalmar
2023-08-20 21:24

IFK Kalmar-Fortuna FF F17 3-2 (2-1)

Målskyttar:Felicia, Ida H

 

Trots många saker som gick emot oss inför bortamatchen mot IFK Kalmar tycker jag vi gör en riktigt bra match och kämpainsats och följer matchplanen på ett bra sätt. 
Bägge målvakter borta av olika anledningar och Ida Ondrejka räcker upp handen och ställer sig och gör en storartad insats i mål.

Vilket hjärta denna unga spelare har. 
En del spelare skadade, en del mycket underliga återbud och en spelare sjuk precis innan vi skulle åka gör att vi bara får med oss 12 spelare. 
Som lök på laxen glömmer jag att hämta lunchmaten från Rya (förlåt återigen). 
Både tjejer och ledare knyter dock näven och tar tur och returresan på 8 timmar med lite bensträckare till Kalmar mitt i VM finalen för damer en Söndag. 
IFK Kalmar är bra men vi står upp på ett bra sätt och vi bytar chanser.

Kalmar får dock göra det första där vi i anfallet innan borde ha avslutat med skott och får istället en kontring emot oss. 
Vi repar mod omgående och den notoriske målskytten Felicia skjuter ett lobbskott utifrån som glider in. 
1-1 och i anfallet efter skjuter Ida H i ribban. 
Istället tar IFK Kalmar ledningen med 2-1 när vi gör vårt enda stora misstag i matchen och inte har koll på våra positioner. 
Halvtid och bra snack. 
Ida Hejdesten gör 2-2 på ett bra långskott och sedan böljar matchen fram och tillbaka där både vi och IFK Kalmar skapar chanser. 
Bud på straff och när Kalmar sedan gör sitt 3-2 mål i 89:e minuten tycker vi att vi borde fått frispark med oss i momentet innan. 
Dock domarsituationer som ibland går med en och ibland emot en och idag hade vi inte de berömda marginalerna på vår sida. 
Förlust men ändå 2000000000 steg framåt jämfört med det absoluta bottennappet i första halvlek mot FC Rosengård förra veckan. 
Jag är mycket stolt över gruppen som tar sig an matchen på bästa sätt och verkligen krigar för varandra trots att vi bara är 12 pers och där vi får sätta en duktig utespelare i mål som dessutom gör det mycket bra. 
Trots förlusten glada miner och skönsång på vägen hem i bussen som jag framförde. 

 

Vinst i F16 finalen mot Lerkils IF i Eskilscupen
2023-08-07 22:44
Stolta vinnare av F16 i Eskilscupen 2023🥇
 
Referat: Fortuna FF  - Eskilsminne IF/Eskilsminne FF
Skön vinst mot Eskils i en jämn match
2023-06-30 11:24

Fortuna FF-Eskilsminne 4-3 (1-2).

Målskyttar:Emy 2, Moa S 1, självmål

 

Efter den goda insatsen senast var jag lite rädd för att vi skulle ha lite hybris och glömma vad som krävs för att vi skall kunna vinna matcher i denna serie.

Det krävs lagarbete av alla över hela banan av alla spelarna i truppen och att vi är konsekventa och påslagna när vi är ute på den gröna mattan.

Det krävs också att vi ledare är förbereda och förbereder spelarna för att det kan bli en del förändringar på det gröna fältets schack.

Bägge lagen gör en bra match och det blir verkligen en holmgång med hårt men schysst spel.

Vi startar matchen på ett bra sätt och borde ha gjort ett tidigt mål på någon av våra chanser men istället kommer kallduschen när Eskils gör 1-0 efter att vi inte gjort lagarbetet utan springer sidan om och tittar på.

1-1 kommer efter en fin hörna (som vanligt av Ida H) som Eskils på något sätt lyckas sätta i egen bur och vi är med i matchen igen.

Efter att ha haft mycket av spelet tar Eskils över nästan totalt de sista 15-20 min av första halvlek och vi är pressade och stressade.

Eskils gör också 2-1 efter en hörna där vi är passiva så det räcker och blir över.

Halvtid och vi gör pratar om vad vi behöver göra för att vända matchen.

Tjejerna kommer med idéer, vet vad som behöver förbättras och till ledarnas stora glädje kommer också ett taktisk förslag som vi ledare innan halvtidsvilan pratat om att vi skall göra.

Sagt och gjort och vi går ut till andra halvlek och känner direkt att det känns stabilare med den taktiska dispositionen.

Emy gör en duracellkaninlöpning efter en för lös bakåtpassning, rundar målvakten och gör 2-2.

Kort därefter utmanar Moa S på sin kant och går inåt i banan och gör 3-2 på ett distansskott.

Glädjen är givetvis stor men matchen står och väger och Eskils trycker på bra.

De får också en i mitt tycke billig frispark (för övrigt var domarna mycket bra) och gör då får man säga rättvist 3-3 i minut 88 efter att ha skapat ett bra tryck på oss även om vi kommer upp i farliga kontringar.

Oavgjort hade väl varit rättvist i denna vilda västern match men denna gången kom marginalerna på vår sida.

I minut 90 bryter Moa W ett uppspel i mitten på planen avancerar och lägger en fin passning till Emy som på något sätt som bara Emy kan glider förbi två motståndare och skjuter bollen i målvaktens högra kryss.

Glädjeexplosion på Rydebäcks IP för Fortunaanhängare medans Eskils av förståeliga skäl är desto mer dämpade.

Två nervösa sista minuter och sen blåser domaren av och vinsten är ett faktum.

Stor eloge till alla spelare som verkligen kämpar till sista svettdroppen och inte viker ned sig en tum.

Lagarbete på absolut bästa nivå och många ansträngningar inblandade i denna match.

Nu tar vi uppehåll fram till den 24 Juli då vi drar igång träningen igen inför höstsäsongen.

 

 

 

Referat: Helsingborgs IF  - Fortuna FF 
Skön derbyvinst mot HIF
2023-06-26 22:12

Helsingborgs IF-Fortuna FF 0-4 (0-2).

Målskyttar:Emy 2, Moa S 2

 

Det har varit lite sisådär med lagarbetet på sista tiden och komma först på bollen så med en matchplan bestående av ledorden laget, tillsammans och positiv attityd plus en liten ny uppställning så gjorde tjejerna exakt det vi efterlyste idag i derbyt mot HIF.

En laginsats från början till slut där vi jobbar för hårt för varandra, vinner närkamper och springer mer än våra motståndare.

Oavsett vilken spelare som än är på plan av de 16 uttagna gör hon sitt yttersta för sina lagkamrater och sånt gör oss ledare glada och stolta.

Tycker att vi vinner matchen helt rättvist och är stabila i nästan 90 min.

Det tar ett tag i början innan vi hittar våra markeringar och roller men när vi väl får ordning på det är det inget snack och jag tycker att vi är närmre att utöka ytterligare än att HIF är att hota ordentligt för att göra ett mål.

Nöjda ledare och tjejer ikväll och vi njuter ikväll och imorgon men sen är det nya tag på Torsdag mot Eskilsminne hemma i Rydebäck och vi behöver göra samma goda insats igen för att avsluta vårsäsongen på ett bra sätt.