SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fortuna FF
- Tillsammans är vi
F-17

Fortuna FF
2 - 1
Åhus IF
Fortuna FF2 - 1Åhus IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 27 april, 18:30
Plats:Örbyvallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130983007
Samling:17:15, Örby Idrottsplats
Jämn och hård match gav vinst.
2022-04-27 21:59

Fortuna FF F15 -Åhus IF 2-1 (2-0)

Målskytt: Vera Sandström 2

 

Om vi föll snöpligt i Söndags med F17 mot Laholm kom vi undan med blotta förskräckelsen idag.

Efter att ha startat matchen på ett förtroendeingivande sätt som lag och Vera gjort två snabba mål såg det bra ut den första halvtimmen där jag även tycker att vi borde haft en straff när Lisa blir solklart neddragen.

Domaren var lite i hetluften och missar väl en del men åt bägge håll som tur är och jag tycker nog att han kommer undan med ett godkänt.

Starkt framförallt av honom att stå upp mot någon förälder i Åhus som betedde sig illa.

Hade kontakt med honom ikväll efter matchen eftersom jag hade lite dåligt samvete för att jag kanske inte backade upp honom tillräckligt men han tyckte att bägge lagens ledare skött sig väl och hade bara negativt att säga om föräldern.

Många bra insatser på många fötter och man gör jobbet.

Kombinationen ett par byten av Åhus som sätter in lite tyngre och mer utvecklade pjäser och att vi börjar tumma lite på lagjobbet och gör jobbet en och en jämnar ut spelet.

Efter paus fortsätter vi att göra jobbet en och en och många är riktigt bra. Dock saknas lagjobbet med press/understöd, flytta lagdelar tillsammans och ge understöd till anfallande kamrater.

Chanserna avlöser varandra men till Åhus fördel och de reducerar rättvist en bit in i halvleken.

Vi slår inte bollarna på ytan framför spelaren i djupet och utnyttjar vår snabbhet och spelskicklighet utan envisas med att spela boll på spelaren som då måste spela fysiskt mot ett större och lite tyngre Åhus och där vinner de ofta duellerna även om vi står upp bra.

Sista 20 får man nog säga att vi är satta under tryck men sticker då och då upp och skapar halvfarligheter.

Bra försvarspel ihop med lite flyt och att vi enskilt gör det bra räddar oss från en kvittering som många ggr låg i luften och matchen slutar 2-1 till oss.

Sammanfattningsvis finns det många enskilda insatser av spelare som är mycket bra och som verkligen tar för sig och utvecklas.

Dock så funkade inte lagspelet idag och det måste vi råda bot på om vi vill fortsätta utvecklas lagmässigt.

Lagspelet ligger ju lite på mig som tränare och här får jag ta mig en funderare på hur vi kan förbättra detta.

Som tränare kände jag väl också att jag blev lite väl inriktad på resultatet mot slutet av matchen och här måste jag fortsätta att vara lite kyligare och inrikta mig på själva laginsatsen, utveckling och spelet istället för poängen.

Well förbättringspotential finnes.

Nya tag mot Höganäs på Valborg.

 

 

<< Tillbaka