Samling:08:45, Rydebäck Kyrkans parkering
Missar i massor & stor frånvaro gav förlust

Åhus-Fortuna FF F15 3-1 (1-1)

Målskytt: Ida Ondrejka

Första halvlek startade på en sommarskrudad fint Åhus IP.

Vi startar bra och skapar omgående chanser framförallt på vår högerkant.

Ganska kort in i matchen gör Diana en bra prestation på högerbacken och kämpar fram bollen till Vilma som skjuter in bollen med vänster fot och Ida Ondrejka slår enkelt in bollen.

Vi spelar bra fram till ungefär innan vattenpausen efter halva matchen då vi börjar falla för mycket.

Mycket riktigt straffar det sig och Åhus gör 1-1.

Halvlek och vi pratar om att vi skall pressa högt hela laget och det gör vi omgående och bra.

Sen kommer den, kavalkaden i missade målchanser och användandet av ordet Herregud.

Herregud var det mest använda ordet från ledarhåll efter att femtielva gånger lagt bollen antingen rakt i famnen på målvakten eller skickat den långt över ribban i bra läge i andra halvlek.

Jag överdriver inte om vi bränner 10 klara chanser och lyckas missa två klara frilägen.

Mellan matchminut 40-75 är det spel på ett mål och vi borde gjort både 2 och 3 mål framåt.

Men givetvis sticker de upp och gör både 2-1 efter mindre bra försvarsspel och sedan också 3-1 efter mindre bra målvaktsspel.

Dock är det inte dessa mål vi förlorar matchen på idag utan vår egen oförmåga att göra mål framåt.

Jag tycker sammantaget att vi gör en bra match annars och de 13 spelare som är med gör allt rätt förutom mål.

Sen håller det tyvärr inte att sammanlagt 9, jag upprepar 9 spelare (2-3 skadade) från F07 är borta i en seriematch i F15 Skåne om man vill vinna eller för den delen spela serier av denna karaktär.

Då får det faktiskt vara för min del då jag hellre lägger en hel Söndag på de tjejer som prioriterar sin fotboll, kan planera och är motiverade.

Största glädjeämnet annars idag tycker jag nog Diana är som gör en bra insats på högerbacken.