SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fortuna FF
- Tillsammans är vi
F-17

FC Rosengård
1 - 6
Fortuna FF (F17)
FC Rosengård1 - 6Fortuna FF (F17)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 30 september, 19:15
Plats:Malmö IP
Tävling:
Matchnummer: 130992032
Samling:17:15, Rydebäcks Kyrka
Aktivitetsinfo: Samling Rydebäcks Kyrka 17.15.
Ombyte och dusch sker i Malmö.
Glöm inte spelarleg.
Äntligen vinst borta mot FC Rosengård
2022-09-30 23:17

FC Rosengård-Fortuna FF F17 1-6 (1-4

Målskyttar: Vera 2, Emy, Ida H, Sally och Evelina 

 

Ett till synes laddat gäng intog gamla IP i Malmö i ett mycket vackert höstväder.

Matchen är jämn i början men sen tycker jag att vårt lagarbete tar ut sin rätt.

Ser att spelare inne på plan pratar fotboll med varandra på ett konstruktivt och trevligt sätt för att hitta lösningar när det inte riktigt stämmer och då vet man att man är på rätt väg.

1-0 gör Sally efter ett mönsteranfall.

Kort därefter gör Rosengård 1-1 när det sker en olycka i arbetet men inga hängande huvuden för det utan ett fortsatt framåtlutat Fortuna gör 2-1 genom Emy på nick efter en fin framspelning av Mika.

3-1 kommer när Eve avväger ekvationen dribblingar och pass på rätt sätt och avslutar på bästa sätt.

Ida H gör sen 4-1 efter framspelning från en obekväm (för motståndarna) jävel Ida O.

Halvtid och 4-1 och nöjda ledare och tjejer.

Vi pratar om att ha fortsatt fokus i halvtid men jag tycker väl att vi direkt i andra ändå gör tvärtom, går ner oss i tempo och aggressivitet och släpper matchen till Rosengård som genast skapar farligheter.

Ellinor gör en fantastisk räddning och tar revansch för olyckan i första och spelar stabilt när vi som mest behöver det.

Micke säger från sin position att det är dags att höja rösten och elda på lite från ledarhåll och så gör vi också.

Det och något byte väcker laget lite och vi tar tag i taktpinnen igen.

Vera har kort därefter en magisk kvart där hon gör allting rätt och lyckas med allt och gör därigenom två mål i rad och ställningen är helt plötsligt 6-1 som också blir matchens slutresultat.

Skall man vara petnoga kunde vi väl gjort något till på våra skapade chanser men en kväll som denna är vi mycket nöjda.

Tycker att vi gör en laginsats som heter duga och det känns som ledare fantastisk att ha 15 spelare som man är trygg med och som man vet gör jobbet oavsett vem som bytas ut eller ev blir skadad.

Betänkt då att vi har ett antal hemma som mycket väl skulle tänkas ha kunnat ta en plats idag och som jag vet hade gjort ett lika bra jobb.

Kan inte beskriva fullt ut känslan hur det är när man får ett lag att alltid jobba med och för varandra men det är en ynnest.

Många som har en positiv utvecklingskurva och hela tiden vill bli bättre.

Nu är det ju inte så att det inte finns utvecklingspotential på tjejerna och oss ledare och jag hoppas att alla inser att vi behöver varandra för att kunna fortsätta med vår utveckling.

Idag väljer jag att framhålla laget som verkligen bär varandra och trots olikheter i personlighet, ålder och plats i laget så är vi som en enhet.

Även vi ledare sett från mig gör en bra insats trots att vi är grymt olika så kompletterar vi varandra på ett bra sätt. Jag tror att styrkan ligger i oss ledare också då vi ofta ser och upplever lite olika saker, brinner för olika saker och även har lite olika mål och medel för att nå framsteg för tjejerna.

Jag må synas och höras mest men utan mina ledarkollegor vore jag blott inget.

Inte ofta jag i varje fall har fått åka hem med tre poäng från Malmö IP men ikväll så skedde det och jag hoppas att detta var ett trendbrott.

 

<< Tillbaka