SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fortuna FF
- Tillsammans är vi
F-17

Fortuna FF (F17)
3 - 1
Malmö FF
Fortuna FF (F17)3 - 1Malmö FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 11 september, 13:00
Plats:Örby Idrottsplats A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130992019
Samling:12:00
Vinst mot MFF efter laginsats.
2022-09-11 20:53

Fortuna FF F17-Malmö FF 3-1 (1-0)

Målskyttar:Emy, Moa S, Linnea.

 

Valdag, minnesdag för 9/11 (WTC), Anna Malmros födelsedag och min kompis Danne som varit med länge och bidragit till många tjejers utveckling och lockat denna man till många skratt skulle göra sin sista match.

Många känslor i kroppen på väg till samling för match mot MFF och jag precis som Dr King hade en dröm om ett fungerande kollektiv där alla är lika mycket värda och bidrar på bästa sätt och verkligen jobbar för varandra.

Har också den senaste tiden hört några åsikter om vårt lag och lite negativa omdömen om enskilda spelare som anses vara si eller så och då inte anses funka i gruppen eller vara tillräcklig bra.

Till er vill jag bara säga att trygghet, ramar, klara förhållningssätt till varandra att man får göra fel, en positiv grundsyn på människan och att man får utvecklas i rätt takt gör att vi växer och förändras till det bättre.

Sätter man för mycket press, inte litar på folk, hela tiden pekar på fel och hela tiden har misstro så är min övertygelse att man i längden inte blir en hel människa. 

Matchen startar i ett rasande tempo och vi gör precis allt vi kommit överens om inne i klubbstugan och spelplanen följs.

Laget jobbar hela matchen igenom tillsammans och defensivt gör vi en högklassig insats.

Offensivt skapar vi mycket heta målchanser men här önskar man ju som coach en högre utdelning.

Å andra sidan skapar vi dem och gör fler mål än MFF idag.

Emy gör ett hästjobb, rundar målvakten och slår in 1-0 ganska snabbt.

Därefter hyfsat jämt spel även om MFF har bollen och spelar en bra och positiv fotboll skapar de inte riktigt de riktigt farliga lägena utan jag tycker att vi har skarpare lägen att utöka.

Halvtid , ledning 1-0 och alla 16 spelare har varit inne och bidragit med hårt jobb och sina goda egenskaper.

Andra halvlek drar igång som första slutade och på en kontring jobbar sig Moa S till en straff som hon själv säkert placerar i mål.

Linnea gör sedan 3-0 på ett vackert högerskott och sen har både Moa, Eve och Emy chanser att utöka.

MFF forsätter att oförtrutet jobba med sin spelidé och till sist jobbar de till sig en klar straff som de reducerar till 3-1 på.

Vi gör jobbet hela vägen in i kaklet och står som vinnare när slutsignalen går.

Lite smolk för MFF som får en spelare knäskadad efter (enligt uppgift) hon fastnat i gräset.

Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

Sammanfattningsvis en match där alla, jag upprepar alla är med och gör en mycket bra insats och visar sitt hjärta för Fortuna FF och sina lagkamrater.

Något som också gläder är vår nya målvakt Ellinor som skapar trygghet och som tjejerna tar väl hand om och som vi hälsade välkommen på bästa sätt.

Något som inte var lika glädjande och något som gör att något alltid kommer att saknas mig och laget är att Danne slutar.

Känslosamt avsked och jag hoppas att alla förstår hur mycket Daniel har bidragit med i Fortuna FF i alla dessa år.

Respekt och fortsatt lycka till Danne, du kommer alltid att finnas i mina tankar när jag tänker på medmänniskor som bidrar och skapar för andra, tack kompis.

 

<< Tillbaka