Aktivitetsinfo: Sista matchen innan uppehållet.
Efter detta tar vi ledigt till Onsdagen den 26 Juli när vi drar igång träningen igen.
2023-06-30 11:24

Fortuna FF-Eskilsminne 4-3 (1-2).

Målskyttar:Emy 2, Moa S 1, självmål

Efter den goda insatsen senast var jag lite rädd för att vi skulle ha lite hybris och glömma vad som krävs för att vi skall kunna vinna matcher i denna serie.

Det krävs lagarbete av alla över hela banan av alla spelarna i truppen och att vi är konsekventa och påslagna när vi är ute på den gröna mattan.

Det krävs också att vi ledare är förbereda och förbereder spelarna för att det kan bli en del förändringar på det gröna fältets schack.

Bägge lagen gör en bra match och det blir verkligen en holmgång med hårt men schysst spel.

Vi startar matchen på ett bra sätt och borde ha gjort ett tidigt mål på någon av våra chanser men istället kommer kallduschen när Eskils gör 1-0 efter att vi inte gjort lagarbetet utan springer sidan om och tittar på.

1-1 kommer efter en fin hörna (som vanligt av Ida H) som Eskils på något sätt lyckas sätta i egen bur och vi är med i matchen igen.

Efter att ha haft mycket av spelet tar Eskils över nästan totalt de sista 15-20 min av första halvlek och vi är pressade och stressade.

Eskils gör också 2-1 efter en hörna där vi är passiva så det räcker och blir över.

Halvtid och vi gör pratar om vad vi behöver göra för att vända matchen.

Tjejerna kommer med idéer, vet vad som behöver förbättras och till ledarnas stora glädje kommer också ett taktisk förslag som vi ledare innan halvtidsvilan pratat om att vi skall göra.

Sagt och gjort och vi går ut till andra halvlek och känner direkt att det känns stabilare med den taktiska dispositionen.

Emy gör en duracellkaninlöpning efter en för lös bakåtpassning, rundar målvakten och gör 2-2.

Kort därefter utmanar Moa S på sin kant och går inåt i banan och gör 3-2 på ett distansskott.

Glädjen är givetvis stor men matchen står och väger och Eskils trycker på bra.

De får också en i mitt tycke billig frispark (för övrigt var domarna mycket bra) och gör då får man säga rättvist 3-3 i minut 88 efter att ha skapat ett bra tryck på oss även om vi kommer upp i farliga kontringar.

Oavgjort hade väl varit rättvist i denna vilda västern match men denna gången kom marginalerna på vår sida.

I minut 90 bryter Moa W ett uppspel i mitten på planen avancerar och lägger en fin passning till Emy som på något sätt som bara Emy kan glider förbi två motståndare och skjuter bollen i målvaktens högra kryss.

Glädjeexplosion på Rydebäcks IP för Fortunaanhängare medans Eskils av förståeliga skäl är desto mer dämpade.

Två nervösa sista minuter och sen blåser domaren av och vinsten är ett faktum.

Stor eloge till alla spelare som verkligen kämpar till sista svettdroppen och inte viker ned sig en tum.

Lagarbete på absolut bästa nivå och många ansträngningar inblandade i denna match.

Nu tar vi uppehåll fram till den 24 Juli då vi drar igång träningen igen inför höstsäsongen.