Aktivitetsinfo: Match F17 GRLPWR Vintercupen
Referat: F17 GRLPWR Vintercup Lunds FF -  Fortuna Fotbollsförening
Slätstruken insats mot Lunds FF
2022-03-12 17:36

GRLPWR Vintercup

Lunds FF-Fortuna FF F17 2-0 (1-0)

Idag var det match i ett soligt Lund och det var en jämn tillställning där vi inte riktigt är helt med i matchen och där marginalerna inte var med oss.

Första halvlek gör vi nog säsongens minsta bra halvlek enligt mig och här var det inte många som kom upp i normal standard.

Svårt att sia om det var den ”tidiga” matchstarten eller om det bara var tillfälligheter.

Min troliga förklaring får nog bli testet av ett nytt spelsätt 3x5x2 som gör att vi tappar den ack så viktiga tryggheten och kontinuiteten med samma spelplatser som jag vid detta laget borde ha lärt mig är extremt viktigt för denna grupp.

Men en träningsmatch är till för att testa, våga ha tålamod med det och se möjligheter och det gjorde vi med mindre bra utfall.

Efter en bra start med 5-10 min av bra spel offensivt och där vi borde satt ett mål så var det slut på det roliga.

Stora ytor framför backlinjen och avsaknad av aggressivitet gjorde att Lund lite för enkelt kunde leda i halvlek med 1-0.

Inget ont om Lund som hade bra kvalite i sitt spel och rullade på bra men fick göra detta i mitt tycke helt ostört.

Inför andra gick vi tillbaka till det trygga med en fyrbackslinje och redan i starten av andra borde vi satt kvitteringen efter ett antal bra chanser.

En kombination av okoncentrerade avslut och en stabil och bra målvakt i Lunds FF gjorde att vi inte spräckte nollan på hela andra halvleken heller trots mycket bättre spel än i första.

Att sedan Lund fick göra ett billigt mål till tidigt i andra halvlek gjorde inte saken bättre.

Sammantaget en rätt beige insats och bara ett fåtal som i min bok får mer än godkänt.

Lund är ett lag vi normalt sätt skall hålla jämna steg med och kanske t.o.m. vinna över flertalet ggr men ibland vill det sig inte riktigt och då krävs det att någon gör något utöver det ordinära eller att någon på plan styr upp det och idag saknades hon med den egenskapen väldigt tydligt.

Tycker väl att Ida Ondrejka, Emilia S och Linnea sammantaget får mer än godkänt och sedan blixtrar väl några spelare till med några väldigt bra perioder men helhetsintrycket blir inte godkänt.

Well vi hoppas på nya tag och bättre inställning nästa helg när vi tar emot LB 07 i Rydebäck.