SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fortuna FF
- Tillsammans är vi
F07

Halör Invitational – dramatik, dramatik och återigen dramatik!
2020-10-25 20:09
Fortunas F07 blev inbjudna till Halör Invitational och bjöd på riktigt fin fotboll både igår och idag. Rödeby och Brommapojkarna stod för motståndet igår och det märktes att det var en inbjudningscup – rättare sagt de 16 bästa lagen i Sverige. Imponerande spel av Fortuna och motståndarlagen och så ska det ju vara på denna nivån.

Tjejerna matchade båda lagen bra igår men föll tyvärr i båda matcherna. Idag var de återigen taggade och vann rättvist med 1-0 mot Hovås i dagens första match. Men det var minsann tufft motstånd och tuffa närkamper. Kul att jag fick med avgörande skottögonblicket av matchens enda målgörare. Ett riktigt stort beröm går till Fortunas duktiga målvakt som stod för många enastående räddningar – ståendes, liggandes och sittandes! Rena muren! 

I dagens andra match väntade Kalmar. Matchen stod och vägde fram och tillbaka. Båda lagen visade upp sina talanger och kämparglöd. Och med stöttning från tränarna på sidlinjen fick Fortuna äntligen hål på motståndarna, 1-0! En kort stund senare blev det frispark strax utanför Kalmars straffområde. Riktigt bra skott och... visst är den inne? Bedöm själva. Dock inget mål dömt. Måste tillägga att domarna gjorde riktigt fina insatser under dagen. Och, en ensam domare kan ju inte se allt. "Domaren dömer" och "Spela tills domaren blåser i visselpipan" heter det ju. Kalmar fick ordentlig press på Fortuna i slutminutrarna och kvitterade kort därefter.

Ordinarie matchtid tog slut och nu väntade straffar! Dramatik! En Fortuna-straff räddades men gick om då domaren inte blåst för straffläggning. Så kan det bli när man är en taggad Fortuna-tjej. Det fick slås hela 14 straffar innan matchen fick ett avgörande. Tyvärr gick det inte vår väg denna gång. I straffläggning kan allt hända. Men åskådarna fick minsann se en hiskeligt bra match! Imorgon väntar en placeringsmatch. Håll tummarna får våra rödklädda kämpar! Forza Fortuna!


 
Våra sponsorer