SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fortuna FF
- Tillsammans är vi

Bli medlem i Fortuna Fotbollsförening
BLI MEDLEM
Fortuna FF - En bra plats på båda sidor linjen
Vår vision - ”En bra plats på båda sidor linjen”

 

Med ett inkluderande synsätt vill vi skapa bra förutsättningar för barn och ungdomar. Här och nu, men också framåt i livet. Detta gör vi genom ett förhållningssätt vi kallar ”TUGG”:

-En Trygg miljö där alla blir sedda och känner sig välkomna. Med utbildade ledare, engagerade föräldrar och ett närområde som sluter upp.

-Genom att se till individen och hela människan, Utveckla de våra till bra kamrater och ansvarstagande medmänniskor

-Gemenskap genom träningar, matcher, cuper, läger, lagaktiviteter, bya aktiviteter och gemensamma arrangemang skapa det kitt som bygger en trygg och bra atmosfär på båda sidor av linjen.

-Glädje står alltid i främsta rummet i allt vi gör tillsammans. Ett skratt, ett leende och en utsträckt hand är den starkaste av broar! 


- Tillsammans är vi Fortuna FF

Förhållningsregler till Covid-19
2021-12-01 12:06

Som de flest vet så finns det fall av covid på Rydebäcksskolan. Viktigt nu att vi tillsammans hjälps åt att hålla nere smittspridningen.

 

Om skolan väljer att hålla en åldersgrupp hemma från undervisning pga covid-19 så innebär det samtidigt att all träning för denna åldersgrupp ställs in minst en vecka eller längre beroende på när man kan komma tillbaka till skolan.
Eventuella vintercuper eller inomhusturneringar är då heller inte aktuella under den perioden.

Påminner också om att alltid informera kansliet ifall man inte tänker nyttja sin träningstid samt när man går på vinteruppehåll samt när man tänker sätta igång och träna igen efter uppehållet.  
Detta för att kunna planera och erbjuda andra lag möjlighet till exempelvis inomhusträning eller nyttja en annan träningstid på KG.

Mvh

Fortuna FF

2021-11-12 12:49
Efter Europarekordet – Caroline Seger skänker Hejapris till sin ungdomsklubb Fortuna FF.
2021-06-16 12:06

Caroline Seger gjorde i går sin 215:e landskamp och är därmed den spelare i Europa som spelat flest landskamper. Fotbollens huvudsponsor Svenska Spel hyllar Caroline genom att tilldela henne ett Hejapris på 10 750 kronor som hon väljer att skänka till sin ungdomsklubb Fortuna FF.
– Det är en klubb som betytt väldigt mycket för mig i mina ungdomsår, säger Caroline Seger.

Den 9 mars 2005 spelade Caroline Seger sin första landskamp. I går, 15 juni 2021, spelade hon sin 215:e landskamp och blev därmed den spelare i Europa med flest landskamper i bagaget.

– Min högsta dröm när jag började spela fotboll var att få lov att spela i landslaget, och att jag nu fått äran att sätta på mig den blågula tröjan i 215 matcher är otroligt stort, säger Caroline som tar över rekordet efter en annan svensk, vännen Therese Sjögran som numera är hennes sportchef i FC Rosengård.

– Hon sa till mig att rekord är till för att slås, så hon visste att någon förr eller senare skulle ta det och hon kunde inte önska sig någon bättre än att det var jag. Det är stora ord från en stor människa och stor fotbollsspelare.

När Caroline Seger blickar tillbaka på sin långa landslagskarriär är det många matcher som betytt mycket för henne, men speciellt en match kommer hon för alltid att bära med sig – bronsmatchen mot England i VM 2019.

– Där fick jag lov att uppleva min 200:e landskamp och också ta ett brons med fantastiska människor runt omkring mig. Det är ett minne jag aldrig kommer glömma.

Hejapriset till ungdomsklubben
För att visa sin uppskattning gentemot Caroline och allt hon hittills gjort för det svenska landslaget och svensk fotboll, delar fotbollens huvudsponsor Svenska Spel ut ett Hejapris till henne. Priset är på 10 750 kronor – 50 kronor för varje landskamp – och Caroline väljer att skänka pengarna till sin ungdomsklubb Fortuna FF, som tidigare hette Rydebäcks IF.

– Det är en klubb som betytt väldigt mycket för mig i mina ungdomsår då jag fick spela väldigt mycket på flicksidan men också på damsidan. Det är en klubb som är med och utvecklar flick- och damfotbollen, så det känns i hjärtat att få ge tillbaka, säger Caroline.

– Det betyder jättemycket. Det visar att vi gjort något bra som förening, säger Thomas Lindqvist, kanslist på Fortuna FF som i dag en förening med omkring 500–600 ungdomar och en nästan jämlik fördelning mellan killar och tjejer.

Pengarna kommer användas till att stötta ungdomslagen.

– De åker på rätt mycket cuper så när det släpps på framöver kommer de fortsätta med det, och då blir det här ett mycket välkommet tillskott, berättar Thomas Lindqvist.

Det går också helt i linje med vad Caroline Seger själv önskar.

– Det finns alltid hål att fylla i mindre klubbar, och jag hoppas framför allt att tjejerna får uppleva något och ta del av dessa pengar. Det är det som mitt hjärta brinner extra mycket för, säger Caroline.

”Hoppas på många fler magiska matcher”
Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit, och brinner för barn- och ungdomsidrott.

– Att genom Hejapriset kunna hylla en av världens främsta fotbollsspelare och gratulera till en fantastisk landslagskarriär, och samtidigt bidra med viktiga medel som möjliggör för barn och ungdomar att utvecklas som fotbollsspelare, är så klart väldigt glädjande. Det är föreningar som Fortuna FF som lägger grunden för framtidens landslagsspelare, säger Sara Pettersson, avtalsansvarig projektledare på Svenska Spel, och fortsätter:

– Nu ser vi fram emot att fortsätta följa Caroline och hoppas på många fler magiska matcher med henne på fotbollsplanen.

 
 
Fullt ös i lågtempomatch
2021-06-14 20:49,

Och så bar det iväg till Strövelstorp. Vi nämnde ju tidigare att tjejernas anpassning till 11-mannaspel har varit fenomenal, men idag var det ett steg tillbaka. Inte spelmässigt, utan antalet spelare. Idag blev det 9-mannamatch men tjejerna visade varför man var seriesegrare två gånger om förra säsongen, även om matchtempot var lågt. Trots detta så attackerade tjejerna snabbt och kontrollerat och uppvisade enormt lugn och säkerhet i sitt försvarsspel. Glädjande nog fick vi se olika målgörare under matchen.

Jumpyardhelsingborg erbjudande.
2021-06-14 12:46

@jumpyardhelsingborg är en av våra partners som ville vara med på Svenskfast Summer Camp. Det är dom genom att erbjuda våra medlemmar att köpa vouchers för 100kr (ordinarie pris 160kr) för 2h. Så kom ner till Örby och säkra upp regniga sommarlovsdagar. Gäller till sista augusti.

 

- Tillsammans är vi Fortuna FF

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Våra sponsorer