F05

Fyrverkericupen - stolpe ut!
2019-10-28 13:10
Den 25 okt begav vi oss till Stockholm/Vallentuna för att spela Fyrverkericupen som arrangerades av BP F05.
Efter en 8-timmars bussresa och lite mat på Rookie Bar och Restaurang kastade vi oss in i turneringen. Vi hade på pappret fått tuffast tänkbara lottning då vi ställdes mot de båda finalisterna från Nordic Invitational Cup i april - BP F05-1 & Adolfsbergs IK.
Vi inledde gruppspelet mot Adolfsberg som inledningsvis bjöd bra motstånd. Vi tog ganska snabbt kommandot i matchen, förde spelet och skapade målchanser. Därför kom 0-1 på en hörna lite som en kalldusch. Vi tog åter tag i taktpinnen och fortsatte spela bra fotboll varför 1-1 kom helt rättvist. Vi borde dock fått med oss alla poängen då vi endast släppte till två skott på hela matchen samtidigt som vi själva skapade många chanser.
  I andra matchen mot BP inleder vi respektlöst och är det bättre laget under första halvlek. På avspark i andra lyfter vi upp bollen, vinner duellen, får in bollen framför mål och trycker in 1-0. Efterhand som andra löper på tar BP över taktpinnen och kvitterar rättvist. Tyvärr lyckas vi inte stänga matchen utan släpper till en sista farlig situation som ger BP 2-1 med endast 6 sek kvar av matchen. Lite plåster på såren att det 4:e laget i gruppen, Enskede, samtidigt kommer tillbaka från 0-9 mot BP och klarar oavgjort mot Adolfsberg.
  Efter lunch laddar vi om för den sista gruppspelsmatchen mot Enskede. Efter en slarvig första minut på matchen kommer vi direkt igång och hittar fina ytor mellan deras lagdelar och bakom backlinjen varpå målen börjar rasa in. 5-0 i halvlek trots missad straff blir 9-0 vid fulltid efter ytterligare en missad straff. Resultatet ger oss en andraplats i gruppen och avancemang till A-slutspel.
  Vi ställs så mot Tyresö FF i kvarten som vi mött några gånger tidigare - varje gång väldigt bra matcher. Det blir ännu en välspelad och bra match som bjuder på fina målchanser för båda lagen - bra försvar och duktiga målvakter ger dock 0-0 vid fulltid - vi hade dem i brygga sista 5 men sätter inte något av de fina lägen vi vaskade fram. Det blir istället en straffläggning där Tyresö sätter alla sina samtidigt som vi missar en.
  I den avslutande placeringsmatchen mot IFK Österåker vill inte det fina spel & vilja som vi visat upp tidigare under turneringen infinna sig  och vi faller lite snöpligt med 2-1 mot ett lag vi normalt inte borde haft några större problem med.
  Allt som allt en väldigt bra prestation av laget och som vanligt ett stort nöje att få vara ledare för ett gäng så positiva, talangfulla och skötsamma tjejer. 🖤❤️